Edvard Fenvik

 

Sista ordet

En man hittas mördad i Stockholms skärgård och spåren pekar mot de två affärsmän han tidigare drivit företag med - varav en är kriminalinspektör Oscar Bodfors bror. 

Familjebandet innebär att Oscar måste hållas utanför utredningen, vilket blir en påfrestning för vänskapen mellan honom och kollegan Sasha Blagojevic. Samtidigt pressas Oscar privat av sin pappas krav på att han ska hjälpa sin storebror - pappans favoritson. Dessutom är det tufft på hemmaplan. Oscar och hans fru längtar efter ett syskon till sin dotter, men Karin har fått flera missfall och oron är stor över hur det ska gå den här gången. 

Snart inkommer ytterligare ett fall till gruppen. En hundägare ute på promenad ser en eld flamma upp i skogen och en man fly platsen i en bli. Bland förkolnade grenar ligger en kraftigt bränd kropp och det blir Oscar som inleder jakten på den ansvariga för det som verkar vara en ren avrättning. 

Sista ordet gavs ut på Lind & Co 2022.Du kan köpa Sista ordet bland annat via länken nedan.


https://www.adlibris.com/se/bok/sista-ordet-9789180184977


Blodsband

Nominerad till årets deckardebut 2020 av Svenska Deckarakademin 

Fyra unga män avslutar sin militärtjänst med ett fylleslag på en Finlandsfärja. En ung kvinna blir brutalt våldtagen av två av männen. Tjugofem år senare hittas en av männen mördad i sin lägenhet. Fallet ser ut att vara lättuppklarat med tydlig teknisk bevisning på brottsplatsen. Utredningen leds av kriminalkommissarie Martin Jacobsson, en man som motvilligt närmar sig pensionen efter en karriär där brottsutredningarna alltid gått före allt annat. De unga kriminalinspektörerna Oscar och Sasha är varandras motpoler, men med en vänskap som snabbt byggdes upp sedan första dagen på Polishögsklolan. Den ljuslockiga Oscar Bodfors, småbarnspappan från den välbärgade förorten, och den korpsvarta Sasha Blagojevic, två meter lång muskulös basketspelare som flytt kriget i Bosnien och mot alla odds hamnat på rätt sida lagen.

Ganska snabbt är man säker på att ha hittat gärningsmannen. Mycket pekar åt samma håll, teknisk bevisning och även ett tydligt motiv.

Blodsband gavs ut på Lind & Co 2020.

Du kan bland annat köpa Blodsband via länken nedan.

https://www.adlibris.com/se/bok/blodsband-9789178615506


Röster om Blodsband

"Det är en mycket skicklig inledning med Finlandsfärjan som sociologisk miljö, och den begåvade debutanten Edvard Fenvik följer upp den med exakta skildringar av Stockholms olika sociala skikt."

Lotta Olsson, litteraturkritiker på DN kultur


"Debutanterna duggar tätt under årets första halva. Dessutom är det flera som håller måttet överraskande bra. Det här är en sådan."

"Eftersom det ska bli en serie öppnas det upp för en fortsättning. Jag måste säga att jag ser fram emot den. Det var så roligt att få läsa en gammal hederlig polisroman igen."

Nisse Scherman, ledamot i Svenska Deckarakademin och driver bloggen Tankar från en samlares hjärna (betyg 4 av 5)

 

"Den svenska spänningsromanen har i antalet utgivna titlar varit dominerad av kvinnliga författare under lång tid. Nu syns några tappra manliga debutanter vid horisonten. Begåvade Edvard Fenvik är en av dem. Hans "Blodsband" introducerar poliserna Oscar och Sasha, ett par som kompletterar varandra och lever upp till klassisk "bromance"."

Björn G Stenberg, Uppsala Nya Tidning


"En före detta jurist som sadlat om till författare. Ett toppenbeslut för oss läsare. En bra debutbok som är välskriven och spännande."

Eva, bokbloggare Evasbokhylla


"Debutant som bjuder på en modern polisroman med en spännande intrig som kretsar kring fyra män i Stockholm och en händelse i deras gemensamma förflutna."

Maria Näslund, litteraturkritiker på Göteborgs-Posten


"Jag ser fram emot kommande böcker om kriminalinspektörerna Oscar och Sasha i huvudrollerna. En utmärkt deckardebut."

Mats Garme, Ölandsbladet


"Blodsband är en habil och lovande debut och vi kommer säkerligen få återse Oscar och Sasha snart igen."

Kerstin Bergman, Kristianstadsbladet


"Hoppas, hoppas att en ny svensk polisromanförfattare av den högsta klassen har fötts. Det kan vara så..."

Bengt Eriksson, Deckarlogg
 

 Post
Instagram